جستجوی این وبلاگ

۰۳ اسفند ۱۴۰۳

انسان، حافظه است

 انسان بدون حافظه واقعا چیست؟

این شاید سخت ترین سوال در حوزه انسان شناسی باشد. اصلا می توانید فکرش را بکنید که بدون حافظه شما چه تعریفی می توانستید از انسان داشته باشید>؟

غیر از اینست که تمام تعاریف ما از خودمان و از جهان پیرامونمان را ما از مخزن حافظه بیرون میکشیم؟ تمام ارتباطات ما. خانواده، دوستان و هر که میشناسیم تنها کدهایی در حافظه ی ما هستند.

این موضوع را در این پست بررسی می کنیم:

۰۲ اسفند ۱۴۰۳

قصه های کریشنا از کتاب "فصلهای باشکوه" نوشته "مدهور جافری" همراه با تفسیر

یک زادروز ویژه

تمام هند خدای آبی رنگ، "کریشنا" را می ستایند. احساس من اما کمی شخصی تر است. چون نه تنها من نیز مانند او در ساحل رود "یامونا" بزرگ شده بودم، بلکه من نیز در همان روز جشن تولد او پا به جهان گذاشته ام؛ در هشتمین شب تاریک ماه آگوست که تنها باریکه ای نازک از هلال ماه در آسمان دیده میشد؛ هنگامیکه بادها در موسم بارندگی، قطرات درشت باران را که به سطلهای حجیمی از آب می مانست، به پنجره و درب های خانه های هند می کوبیدند. در آن روز ما دو تولد را در خانه جشن میگرفتیم؛ کریشنا و من.  اگرچه آب رود یامونا هیچگاه چنان که برای او از هم شکافت، برای من باز نشد؛ ولی من با تاتی تاتی کردن روی شنهای ساحلش راه رفتن را آموخنم، اولین تور ماهیگیری زندگی ام را از روز ساحل سنگی اش پرتاب کردم و در آبهای گل آلودش شنا کردن را یاد گرفتم.

۱۷ بهمن ۱۴۰۳

راز بزرگ: شبکه "بنی جسریت" های حقیقی

 درست یکسال و نیم پیش در مرداد ماه 402 وقتی داشتم مطلبی تحت عنوان "DUNE" (به معنی "تلماسه": که اشاره به کویری بودن مستعمره ای دارد که غنی است از یک "ماده ارزشمند" که همه بدنبال آن هستند) را در این وبلاگ پست میکردم، (در این آدرس) که توضیحاتی لازم از متشابهات آن داستان با سیاستهای جهانی روز و نمودهایش در جهان واقع بود بر آن قصه ی فوق العاده و تفکربرانگیز و تمثیلی "فرانک هربرت" که در "ناکجاآباد" میگذرد؛ هرگز فکر نمیکردم بتوانم راز بزرگی که در دل آن "شبیه سازی با عالم امکان" می پنداشتم یعنی پیدا کردن یک "معادل حقیقی" برای "بنی جسریت ها" (فکر میکنم نام ترکیبی "بنی جسریت"، در حقیقت تغییر شکل یافته ی ترکیب عربی "بنة جسورة" به معنی دختر شجاع و نترس باشد) که زنانی قدرتمند ولی "در سایه" بعنوان مشاورین حکام بودند را در دنیای خودمان بتوانم کشف کنم. لااقل به این زودیها بتوانم آنرا کشف کنم..! بصورتیکه حتی در آنجا نوشتم:
«...فقط دراینجا برای اول بار بگویم که یکی از مهمترین اهداف من در الباقی عمر اینست که معادل این "بنی جسریت" ها (مشاورین اعظم حکام تصمیم ساز یا به عبارتی فرمانروایان مخفی) را در این دنیا بیابم و در همین وبلاگ رسوا کنم! (یک آرزوی بعید و دست نیافتنی!).»

۱۰ بهمن ۱۴۰۳

چین، خاک سزاوار، نعمت خوش گوار

با توجه به اینکه این روزها می بینیم برنامه DEEPSEEK چینی در عالم هوش مصنوعی غوغایی بپا کرده و تمام رقبای آمریکایی خود را که احساس میکردند یکه تاز این میدان هستند در بُهت و شوک شدیدی فرو برده است، بد ندیدم مختصری هم از اقتصاد چین بگویم. کشوری که حدود بیست سال است، با ایشان بطور مستقیم کار کرده ام. 

۰۸ بهمن ۱۴۰۳

معمای لاکربی

یک شاهد بسیار عالی دیگر پیدا نمودم در جهت تئوریهای سیاسی این وبلاگ که واقعا چونان یک نورافکن قوی بسیاری از زوایای پنهان از رفتار ابرقدرتها با پودل های دست آموزشان در مناطق نفت خیز را بخوبی روشن کرده و رازهای "سربه مُهر" شان را بروشنی هرچه تمام تر افشا می سازد.

۳۰ دی ۱۴۰۳

پست آغازین سال با بدترین خبر ممکن

متاسفانه آن تراژدی که هرگز نباید اتفاق می افتاد، یک ساعت پیش اتفاق افتاد. 
آتش بس بین حماس و اسراییل را می گویم که تمام خطوط ذهنی ما برای براندازی این حکومت قرون وسطایی را نقش بر آب نمود...

نه! دیوانه نشده ام.
البته گاهی در مرزهایش تردد میکنم ولی هنوز واردش نشده ام.

پس اگر فکر می کنید ارتباط دادن آتش بس غزه با ادامه حکومت ولایی فقط از یک دیوانه بر می آید بهتر است کمی تامل فرموده، به خواندن ادامه دهید!